- protein alımı özelikle hücre koruma ve onarma rolü için önemlidir.
- protein enzimlerin, hormonların ve antikorların üretiminde yardımcıdır.
- protein oksijen, yağ asitleri ve minerallerin taşınmasında rol oynar.
- kilo kontrol programında olanlar için, zengin protein içeriği olan bir öğün yemek yemek, kendimizi daha uzun süreli tok hissetmemize yardım edebilir. Bu süreç, egzersiz ile birleştirildiğinde protein, yağsız kas kütlesini oluşturmaya ve korumaya yardımcı olur.
Protein Kaynakları;
Proteinlerin 2 kaynağı vardır.;
Hayvansal ve Bitkisel.
Hayvansal proteinlerin kaynağı olan yağ oranı yüksek olmaya eğilimlidir. Düşük yağlı seçimler veya etin yasız kısımlarını tercih ettiğinize emin olun.
Hayvansal Bitkisel
* Et * Bakliyat
* Tavuk ve Yumurta * Sert kabuklu yemişler
* Balık * Tahıllar
* Süt Ürünleri * Soya
Protein alımın gerekçeleri
Hayvansal Bitkisel
+ İyi ve yağsız + Yüksek saf protein kullanma
+ Sağlıklı lifler, vitaminler ve mineraller + Sağlıklı mineraller
- Düşük saf protein kullanma - Kötü yağ
( soya hariç ) - Kolesterol arttıran
Her gün ne kadar protein yemelisiniz ?
GTEM = Vücut ağırlığının her bir kilogramı için . 0.8 gram ptotein
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder